galchi (galchi) wrote,
galchi
galchi

Молитвы о дожде



Молитва первая

Владыко Господи Боже наш, послушавый Илию Фесвитянина ревности ради к Тебе, и во время посылаемому земли дождю удержатися повелевый, таже паки молитвою его дождь плодоносный ей даровывай: сам Владыко всех от самаго Твоего благоутробия умоляем, дождь волен даждь наследию Твоему: и согрешенная нами презрев, дожди Твоя низпосли на требующая и просящая места: возвесели лице земли, нищих ради людей Твоих, и младенцев, и скотов, и иных всех: зане к Тебе чают, еже дати пищу им во благо время. Ты бо еси Бог наш, Бог, еже миловати и спасати, и Тебе славу возсылаем, Отцу и Сыну, и Святому Духу, ныне и присно, и во веки веков. Аминь.

 

Молитва вторая

Господи Боже Вседержителю, возводяй облаки от последних земли, молнии в дождь сотворивый, изводяй ветры от сокровищ Своих, призываяй воду морскую, и проливаяй ю на лице всея земли: Тебе молимся, и Тебе милися деем, исповедающе грехи наша, и от Тебе богатыя милости просяще: заповедь облаком еже одождите дождь, ущедри вся земная Твоя, умилосердися на старцы, и юноты, и младенцы ссущыя сосцы, на рабы земли, да изведет нам хлеб в снедь, и злак скотом, приими моление всех людей твоих, и не отрини воздыхания убогих, ниже яростию Твоею обличиши нас, ниже гневом Твоим накажеши нас, ниже да растлиши гладом и жаждею люди Твоя: всех бо очи на тя уповают, прияти от тебе пищу во благо время. На тя надеемся, и разве Тебе иного не вемы, от Тебе богатыя милости ожидаем. Яко благ и человеколюбец Бог еси, и Тебе славу возсылаем, Отцу, и Сыну, и Святому Духу, ныне и присно, и во веки веков. Аминь

Молитва третья

Господи Боже наш, вемы, яко недостойнии есмы твоих щедрот, и не-смы достойны возвести очи наши, и зрети на небо, и стати пред Тобою, и прошения наши глаголати к Тебе: кое бо добро сотворихом, да и прошения получим; ибо Твоея ради безмерныя благости, от небытия нас во ежи быти привод, образом Твоим почел еси, и тварь всю нам покорил еси: но мы толико облагодетельствовани бывше, якоже врази представихомся: и Тебе благодетеля заповеди презрехом, и житие порочно, и мысль скверну и нечисту стяжахом: и не точию любовь отвергохом, но и якоже зверие друг на друга носимся, и плоти друг друга снедаем, лихоимственными образы, и неправедным произволением нашим: како убо достойни есмы Твоих благодетельств восприяти; Ты бо праведен, мы неправеднии: Ты любиши, мы враждуем: Ты благоутробен, мы неблагоутробни: Ты благодетель, мы хищницы. Кое общение к Тебе имамы, да и Твоих благих приобщимся; и исповедуем правду Твою, познаваем осуждение наше, проповедуем благодеяния Твоя, имам смертем повинни есмы: се под Твоею действительною и вся содержащею рукою пребываем. Удобно есть Твоей всесильной руце яко во мгновение ока погубити нас: и елико от нашего намерения и жития, праведно есть нам пагубе предатися, праведнейший Судие: по Твоей непобедимой благости, и неизреченной благостыни, несть всяко достойно, человеколюбнейший Владыко: сего ради на неизследимое Твое милосердие, и непамятозлобную Твою утробу дерзающе, приступаем к Тебе благодетелю, неразумнии, и неблагодарнии: не продаждь нас грех ради наших в руце сухости, ниже беззаконий ради наших, сокрушит и нас узами глада, но благости ради Твоея, подаждь земли, юже определил еси, и наследию Твоему, дождь волен, и исполни недра земная, живородными Твоими водами: се бо предлежит сия, якоже мати изсушены имущая сосцы, якоже бо оныя сосцы млека лишающеся, смерть приносят младенцу: сице и земля бразды своя не причастны влажности имущи, увядание творит злаку, и растление рождениям своим принесит, и губительство нам претительное и смерть. Ибо от сухости зной аки некая разжигающая огневица, прозябания увядивый, погибель провозвещает рождением ея: но милостию своею посети ю, и водными облаки воздух благораствори, и богатым Твоим дождем землю ороси, и прозябения ея оживи, и возвеянием добрейших ветров, плоды целы и полны сотвори, и умножи я благоутробием Твоим: теми бо определил еси телесный живот содержати. Аще бо не ты вольными Твоими дожди даси благость, земля наша не даст плода своего: но множества ради щедрот Твоих, услыши моление нас недостойных рабов Твоих. Ты бо еси источник милости, и благих подателю, и Тебе славу возсылаем, со безначальным Твоим Отцем, и с пресвятым, и благим, и животворящим Твоим Духом, ныне и присно, и во веки веков. Аминь.

Остальные запостирую в orthodox_people и proshu_molitv.

Господи, помилуй нас, грешных...

от  avdotija_zorja 

Subscribe

  • (no subject)

    . К. Б. Я встретил вас - и все былое В отжившем сердце ожило; Я вспомнил время золотое - И сердцу стало так тепло... Как поздней осени порою…

  • (no subject)

    . Одиночество J’ai besoin de vivre avec ceux que j'aime et cTtftmer ceux avec qui je vis. X... X...* Есть одиночество среди…

  • (no subject)

    . * * * Этой жизни нелепость и нежность Проходя, как под тёплым дождём, Знаем мы - впереди неизбежность, Но её появленья не ждём. И, проснувшись…

Comments for this post were disabled by the author